downloads werknemers2019-11-19T14:27:33+00:00

Downloads werknemers

De meeste downloads spreken voor zichzelf, toch willen we u bij een aantal downloads nog iets meer informatie geven.

Uitleg loonheffingskorting (3)

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen. Als u in loondienst werkt, houdt uw werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting. Daardoor betaalt u minder loonheffing, en krijgt u meer loon uitbetaald.

Als u werkt, heeft u recht op korting op uw belasting. U vraagt deze korting aan bij uw werkgever of uitkeringsinstantie. Hij betaalt dan minder belasting, en u krijgt daardoor meer loon. U geeft dit aan op het formulier ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Dit formulier kunt u opvragen bij uw contactpersoon van Factory4Work.

Werkt u  tegelijkertijd bij meer dan 1 werkgever? Of heeft u een uitkering en tegelijkertijd een baan? Vraag dan bij 1 werkgever de loonheffingskorting aan. Als u bij iedere werkgever loonheffingskorting aanvraagt, krijgt u namelijk te veel korting op je belasting. U moet dan waarschijnlijk achteraf belasting aan ons betalen.

Let op:

 • De loonheffingskorting kan maar bij één werkgever (of uitkeringsinstantie) worden toegepast.
 • De loonheffingskorting kan niet met terugwerkende kracht worden aangepast
 • Jij als werknemer bent zelf verantwoordelijk voor de loonheffingskorting

Berekening factor (8)

Veel concurrenten stunten met goedkope aanbiedingen. In de downloads vindt u dan ook een overzicht welke punten worden berekend in onze factor bij de A/B/C contracten. Pas dan ook op als u te mooie aanbiedingen krijgt aangeboden. Neem bijvoorbeeld de factor € 1,42, het lijkt goedkoop maar in werkelijkheid bestaat deze factor niet. Deze factor wordt dan ook gebruikt als lokkertje, en later draait u voor de bijkomende kosten op. Denk bijvoorbeeld aan de opname van vakantiedagen en pensioenpremies. Bij Factory4work zijn deze kosten in het tarief berekend en bent u vooraf op de hoogte van alle kosten.

Dit is niet het geval bij een factor van € 1,42. Als u deze kosten mee berekend, bent u bij ons dus goedkoper uit.

SNA en NEN-4400-1(14)

SNA en de registratie NEN-4400-1 hangen nauw met elkaar samen. NEN-4400-1 is een nationale norm die eisen stelt aan in Nederland gevestigde uitleners en (onder)aannemers van werk met onder andere betrekking tot de afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn tot  het verrichten van arbeid in Nederland. Door deze kwalificering wordt aan opdrachtgevers getoond dat zij door samenwerking met onze organisatie zo min mogelijk financieel risico lopen. Zo worden er onder andere eisen gesteld aan:

 • Personeelsadministratie
 • Loonadministratie
 • Financiële administratie

Specifieke situaties, bijvoorbeeld: in- en doorlening en bemiddeling van zzp-ers.

VCU (15)

VCU is de afkorting voor veiligheid en gezondheid checklist uitzendorganisaties en komt voort uit de VCA. VCU-certificatie kan gevraagd worden voor uitzendpersoneel in de volgende branches:

 • Werktuigbouwkunde
 • Elektrotechniek en procesbesturing
 • Bouwkunde
 • Civiele techniek
 • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport en inspectie enz.

Het VCU-systeem is net als VCA ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken voor veiligheid (SSVV).

ABU(16)

De afkorting ABU staat voor de algemene bond voor uitzendondernemingen en zij zijn belangenbehartiger voor de uitzendondernemingen in Nederland. Op dit moment heeft de ABU ongeveer 500 leden.